Top
 

Festivalactiviteiten

Op deze pagina’s vindt u een overzicht van alle leuke bieractiviteiten die we u te bieden hebben tijdens ons Bierfestival: de 24uurs van Maastricht 2019. De komende tijd zullen we nog meer festivalactiviteiten bekend gaan maken.
VVV Bierwandeling tijdens Bierfestival: De 24uurs van Maastricht 2019.

VVV Maastricht biedt de mogelijkheid om het bezoek aan het bierfestival te combineren met een bierwandeling door Maastricht. Tijdens deze ca. 2 uur durende themawandeling
neemt de stadsgids u mee naar diverse mooie plekjes in de stad die allemaal met bier te maken hebben.

Bij de waterpomp op de Markt hoort u waarom men vroeger beter bier dan water kon drinken.
U wordt attent gemaakt op diverse gevelstenen die betrekking hebben op bier.
Ook de Bisschopsmolen, vroeger eigendom van
het biergilde, en de laatst overgebleven stadsbrouwerij van Maastricht, brouwerij Bosch worden bezocht. Op de binnenplaats van de brouwerij
krijgt u een ambachtelijk gebrouwen bier te proeven.

De wandeling eindigt bij D’n Hiemel, Helpoort & Faliezusterspark waar het bierfestival wordt gehouden.
U ontvangt een gratis entreekaart t.w.v. 2 Euro om het festival te bezoeken.

Datum:
Vrijdag 21 juni 2019 om 14.30 uur
zaterdag 22 juni 2019 om 14.30 uur
Startlocatie:
VVV-kantoor,
Kleine Staat 1
6211 ED Maastricht.
Einde: 16.30 uur bij D’n Hiemel, Helpoort & Faliezusterspark op
bierfestival de 24uurs van Maastricht 2019.

Prijs: € 8,50 p.p. (incl. glas bier bij brouwerij Bosch en entreekaart
t.w.v. 2 Euro voor het bierfestival)

Reserveren via VVV Maastricht: Klik HIER.

Tot de 24uur!!

Rondleiding bij brouwerij Bosch tijdens Bierfestival: de 24uurs van Maastricht 2019.

Combineer uw bezoek aan het bierfestival “De 24-uurs van Maastricht” met een unieke rondleiding bij Brouwerij Bosch.
Deze prachtige en authentieke brouwerij is de enige overgebleven “complete” stadsbrouwerij van Maastricht
en was eind 19e eeuw een van de grootste brouwerijen van Maastricht.
In 1970 werd de brouwerij gesloten.

Wat deze brouwerij zo uniek maakt is dat de mouterij, alle brouwinstallaties en de brouwerswoning van de familie Bosch behouden zijn gebleven
en de bezoekers een heel goed beeld krijgen hoe ca. een eeuw geleden het brouwproces verliep.
Ook de woning van de brouwersfamilie is zeer de moeite waard.

Bezoekers van het bierfestival “De 24uurs van Maastricht 2019” kunnen op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni een speciale rondleiding boeken in de brouwerij.
Op vrijdag 21 juni is er een rondleiding om 14.00 uur en 17.00 uur.
Op zaterdag 22 juni is er een rondleiding om 12.00 uur en 16.00 uur.

De kosten voor de rondleiding (ca. 1,5 uur) inclusief een glas bier bedragen
€ 7,50 p.p. Tevens ontvangt u een gratis entreekaart t.w.v. € 2,00 voor het bezoeken van het bierfestival.

Het adres van brouwerij Bosch is Wycker Grachtstraat 26 te Maastricht

Aanmelden voor de rondleiding bij brouwerij Bosch: KLIK HIER

Tot de 24uurs!! 

Masterclass “Bier & Glaswerk”.

Uiteraard weet iedereen dat het glaswerk heel belangrijk is voor bier. Het ‘bierschone’ glas is vaak onderwerp van gesprek.

Echter, achter de wereld van bierglazen zit veel meer kennis en kunde. Meer dan je kunt voorstellen!

Deze masterclass gaat over het bierglas.
In 4 rondes neemt een van onze biersommeliers je mee in een verhaal waarbij zelf geproefd
en ervaren kan worden wat je onbewust al ervaren hebt,maar nog niet wist.
De bieren worden in verschillende typen glazen geserveerd waarbij het effect van het bierglas
op de smaak en karakter van het bier verder worden uitgediept.

De Masterclasses “Bier & Glaswerk” vinden plaats op de volgende tijdstippen:
Vrijdag 21 juni Masterclass “Bier & Glaswerk” om 16.00 uur en
Zaterdag 22 juni Masterclass “Bier & Glaswerk” om 15.00 uur.
De duur van de Masterclasses bedraagt zo’n 1.5 uur. Voor maar 15 Euro krijgt u een leuke proeverij
van 4 bieren inclusief entree tot het festival! (inclusief € 3 statiegeld proefglas)


Wilt u deelnemen aan de Masterclasses geef u dan op via limburg@pint.nl en geef aan op welke dag u graag wilt deelnemen.
U krijgt dan van ons een ontvangstbevestiging per mail toegestuurd die tevens dient als deelnamebewijs.
Deelnemers dienen zich op de festivallocatie met het (geprinte) deelnamebewijs aan de kassa binnen in D’n Hiemel te melden.

Het is wenselijk dat u dat zo’n 10 minuten op voorhand doet ook i.v.m. de betaling van deze leuke Masterclasses.

Voor meer informatie omtrent de Masterclasses “Bier & Glaswerk” en ons festival neem contact op met
06-53326266 of stuur een E-mail naar limburg@pint.nl

Tot de 24uurs!!

Masterclass “Foodpairing” Bier & Kaas:

Foodpairing is een innovatieve manier om smaken met elkaar te combineren. Producten passen goed bij elkaar als ze belangrijke smaakkenmerken met elkaar gemeen hebben.”
Foodpairing is gebaseerd op wetenschappelijke analyses.
Wij willen mensen natuurlijk vooral wijzen op de mooie smaakcombinaties die er met bier mogelijk zijn.

De meeste mensen denken bij Foodpairing aan wijn & spijs. Als echte bierliefhebbers denken wij natuurlijk aan bier & spijs!
Er zijn vele mogelijkheden en we demonstreren graag een tweetal Masterclasses “Foodpairing” Bier & Kaas!

De Masterclasses “Foodpairing” worden verzorgd door een van onze biersommeliers

en vinden plaats op de volgende tijdstippen:
Vrijdag 21 juni Masterclass “Foodpairing” Bier & Kaas om 18.00 uur en
Zaterdag 22 juni Masterclass “Foodpairing” Bier & Kaas om 17.00 uur.
De duur van de Masterclasses bedraagt zo’n 1.5 uur.
Voor maar 20 Euro krijgt u een leuke proeverij van 4 bieren (15cl proefglazen)
en 4 Kazen inclusief entree (t.w.v. 2 Euro) en statiegeld proefglas (t.w.v. 3 Euro).

Wilt u deelnemen aan de Masterclasses geef u dan op via limburg@pint.nl en geef aan op welke dag u graag wilt deelnemen.
U krijgt dan van ons een ontvangstbevestiging per mail toegestuurd die tevens dient als deelnamebewijs.
Deelnemers dienen zich op de festivallocatie met het (geprinte) deelnamebewijs aan de kassa binnen in D’n Hiemel te melden.

Het is wenselijk dat u dat zo’n 10 minuten op voorhand doet ook i.v.m. de betaling van deze leuke Masterclasses.

Voor meer informatie omtrent de Masterclasses “Bier & Glaswerk” en ons festival neem
contact op met 06-53326266 of stuur een E-mail naar limburg@pint.nl

Tot de 24uurs!!

Aan de stands met Duitse bieren en Cuba Sittard presenteren we jullie het Eisbocken & Bierstacheln.

Eisbocken – Geschiedenis:
Volgens de legende zou dit bier bij toeval ontstaan zijn in de periode 1890-1900 in de Reichelbräu brouwerij te Kulmbach (Duitsland). Op een winteravond was een brouwersgast twee vaten bockbier vergeten binnen te zetten in de kelder. Na een vriesnacht vond de brouwmeester ’s ochtends de opengebarsten vaten en de inhoud bevroren. Binnenin het ijs was echter nog een bruine vloeistof aanwezig. Wegens het ruïneren van de twee vaten bier werd de brouwersgast als straf verplicht deze overgebleven “smurrie” op te drinken. Deze bruine vloeistof bleek echter lekkerder dan verwacht en zodoende was deze gast de allereerste ooit die Eisbock gedronken heeft. Sindsdien werden elk jaar gedurende koude nachten enkele vaten buiten gerold.

Eisbocken:
Eisbocken is van oudsher een Duitse traditie. Eisbock is een biersoort die gemaakt wordt door het bevriezen van Bier,
meestal Doppelbock, waardoor men een hoger alcoholgehalte krijgt.
Omdat water eerder bevriest dan alcohol, zal eerst het aanwezige water bevriezen.
Door de ijskristallen te scheiden zal het totale volume dalen en krijgt men een donker roodbruin bier
met een hoger alcoholgehalte en volmondiger van smaak.
Het bier heeft nu iets weg van Bierlikeur door zijn smaak en geur.

 

Bierstacheln – Geschiedenis:
In vroegere tijden had elk dorp wel zijn eigen smederijen. Boven het smidsvuur was het zomer en winter altijd behoorlijk heet, waardoor de smid veel vocht tot zich moest nemen. Aangezien water toen niet altijd betrouwbaar was werd er vaak een bier genomen omdat dit wel betrouwbaar was. De smid moest de gloeiend hete ijzeren staven altijd in water afkoelen, en door een verwisseling is er ooit een staaf ijzer in het bier gedompeld in plaats van in het water. De smid die vervolgens het (bock)bier dronk merkte op dat het nu veel milder van smaak en beter drinkbaar was.

Bierstacheln:
De Bierstachel is een ca 40 cm. lange staaf ijzer, liefst RVS, die tot 600°C middels een brander verwarmd wordt.
Vervolgens wordt deze voor een paar seconden in een glas met Doppelbock gestoken. Door de hitteschok karamelliseert
de in het bier aanwezige restsuiker wat een smaakverandering aan het bier toebrengt.
Tevens verliest het bier wat koolzuur waardoor het bier ook nog milder van smaak wordt.
Een verder neveneffect is dat de schuim fijner en stabieler wordt.

Tot de 24uurs!!

Het Kiesplenkske uit Heer verzorgt net als in de voorgaande edities weer de inwendige mens tijdens
ons bierfestival: de 24uurs van Maastricht 2019. ‘T Kiesplenkse uit Heer verzorgd weer allerlei lekkers
van fingerfood tot een stevige hap. Je kunt er terecht voor heerlijke kaasschotels,
gehaktballen, hamburgers, Limburgs zuurvlees en nog veel meer lekkers.

Wisten jullie dat het Kiesplenkse er van het allereerste begin bij is.
We zijn er blij mee dat ze er weer bij zijn
en we twijfelen er niet aan dat jullie dat ook zijn.
Kom dus ook naar een van de stands en laat je verwennen door Elly en haar team.




Tot de 24uurs!!

Biervereniging PINT Regio Limburg, Secretariaat: Dagobertstraat 22, 6224 HL Maastricht, Tel: 0031-(0)6-53758821, E-mail: Limburg@pint.nl.
PINT KvK-nummer: 40532955, PINT BTW nummer 005393632.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

error: